Manuele therapie specialist
Wat is een Manuele therapie specialist?
Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding fysioterapie een masterstudie voor manuele therapie heeft gevolgd. De manueel therapeut heeft een extra specialisatie in de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds het verbeteren van houding en bewegingen. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma bestaat verder uit het geven van goede begeleiding en inzicht in gezond bewegen.
Welke behandelmethoden gebruiken onze Manuele therapie specialisten?
Manuele therapie is een behandelmethode die zich richt op de gewrichten. Ieder mens is herkenbaar aan zijn eigen bouw, houding en manier van bewegen. Daardoor heeft iedereen een individueel bewegingspatroon. Als u een gewricht slecht kunt bewegen of daar pijn bij heeft, kan de manueel therapeut daar uitkomst bij bieden. De effecten van manuele therapie zijn direct na de behandeling merkbaar. Gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker.
Het doel van manuele therapie is het verbeteren van de bewegingsvrijheid, afname van pijn en het verbeteren van uw houding. De manueel therapeut kent een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast, om zo het doel te bereiken. De effecten zijn vaak direct zichtbaar. Naast deze technieken bestaat het behandelprogramma uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.
Belangrijk om te weten
Manuele therapie zit voor personen tot 18 jaar in het basispakket van de zorgverzekering. Boven de 18 jaar is een aanvullende verzekering nodig om in anamerking te komen vor een vergoeding. Niet verzekerde kosten worden afzonderlijk gefactureerd. Onze tarieven vindt u hier.
De meest voorkomende klachten waar een Manueel therapie specialist u mee helpt:
- Heupklachten
- Kaakklachten
- Nekklachten
- Duizeligheid bij het bewegen van de nek
- Hoofd- en nekpijn, in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
- Nek- en schouderklachten, met uitstraling naar de armen
- Lage rugklachten, met uitstraling naar de benen
- Hoge rugklachten, in combinatie met rib- en borstpijn
Gerelateerde pagina's
- Klachten: Schouder
- Klachten: Rug
- Klachten: Kaak
- Klachten: Nek
- Klachten: Heup
- Schouderklachten? Onderzoek, diagnose en plan van aanpak
- Heeft u vaak last van kaakpijn, hoofdpijn of oorpijn?
- Rugpijn: een veelvoorkomende klacht waar je snel vanaf wilt
- Last van draaiduizeligheid?
Maak een afspraak
U kunt zonder verwijzing bij ons terecht. Alle fysiospecialisten van Axis hebben een wettelijk verplicht scholingstraject doorlopen voor de DTF (Directe Toegang Fysiotherapie). Onze fysiotherapie wordt daarom door de meeste zorgverzekeraars vergoed.