Peesspecialist
De spier en Pees specialists van West-Brabant
Axis heeft alle benodigde kennis in huis om peesproblemen als achillestendinopathie, patellapees tendinopathie, tenniselleboog, supraspinatus tendinopathie, hamstring en gluteaal tendinopathieëen optimaal te kunnen behandelen.
De therapie is gericht op 4 pijlers:
Echografie, Shockwave, EPTE en Flywheeltraining
Echografie | Met echografie verscherpen we de fysiotherapeutische diagnose. We bepalen het type en de ernst van het letsel en start vervolgens de optimale behandeling. Wij vinden het belangrijk dat u zelf ook inzicht krijgt in de ernst van uw klacht en kunnen dit middels echografie visueel maken.
Shockwave | Shockwave is een bewezen therapievorm die tendinopathieën, calcificaties en spierletsels sneller laat herstellen en ook ene pijndempend resultaat geeft.
EPTE | Electro Percutane Electrolyse wordt toegepast bij (chronische) tendinopathieën. Onder echogeleidin gaan we de pees aanprikken met een dun naaldje waar een electrosignaal doorheen wordt gestuurd. Een peesprobleem kan worden onderverdeeld in 4 fases. Afhankelijk van de fase, kiest uw therapeut voor shockwave of voor EPTE.
Flywheel | Voor verbetering van weefselstructuur, spierfunctie en belastbaarheid van de pees is flywheel training het middel.
Bij flywheel training zijn de gewichten uit de traditionele krachttrainingsapparatuur vervangen door een op een as gemonteerd draaiend vliegwiel. Om deze as is een koord gewikkeld, waarvan aan het uiteinde door de patiënt wordt getrokken. Het gaat bij flywheel training om het versnellen en afremmen van een draaiende schijf. En dat gebeurt elke beweging op het juiste niveau, aangepast aan fitheid of vermoeidheid. Het vliegwiel werkt als een soort 'jojo'; hoe harder je eraan trekt, hoe meer weerstand je ondervindt. En juist de afremmende (excentrische) beweging is het middel om de structuur van de pees te verbeteren.
Bij vliegwieltraining traint u vooral het vermogen om ‘af te remmen’. Dit is juist de beweging waarin sporters vaak blessures oplopen, maar ook de beweging waarbij de meeste kracht op onze spieren, pezen, banden en gewrichten komt te staan. Knieblessures en pees- en spierblessures kunnen door Flywheel training beter en sneller herstellen. Daarnaast wordt de stap naar de terugkeer in de sport een stuk kleiner gemaakt en kan je in een korte tijd heel veel vooruitgang boeken in kracht en in spiervolume toename.
MEETBAAR
We maken de training meetbaar. Door middel van het programma startcoach kunnen we van elke herhalingen die gedaan wordt de kracht, snelheid en beweginsuitlsag (Range Of Motion) meten. Daarmee kunnen we vooruitgang of progressie in kaart brengen en dit meteen inzichtelijk maken. Een supermotivatie voor elke gezonde of revaliderende sporter.
Trainen bij peesklachten
Fly Wheel training is een heel effectief voor trainen met peesaandoeningen:
- Kniepees klachten (runnersknee) of herstel van een voorste kruisband operatie
- Schouderpees klachten (biceps of supraspinatus)
- Achillespees klachten
- Hamstringscheur
Vliegwieltraining is maar 1 onderdeel van uw herstel. Vaak wordt het in combinatie met echografie, shockwave en EPTE gebruikt.
Maak een afspraak
U kunt zonder verwijzing bij ons terecht. Alle fysiospecialisten van Axis hebben een wettelijk verplicht scholingstraject doorlopen voor de DTF (Directe Toegang Fysiotherapie). Onze fysiotherapie wordt daarom door de meeste zorgverzekeraars vergoed.